Szelence Café

I. kerület - Budapest  |  Kávézók

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 1013 Budapest, Pauler utca 8.
Telefon: +361 201 4335
E-mail: info@szelencecafe.hu
Facebook

http://www.szelencecafe.hu/  

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 11.00 - 19.00

Szombat - Vasánap: zárva

 

A mi családi Szelencénk különleges kincseket rejt. Egységben őrizzük az egészséget, a barátságot és az állandó mosolyt, melyeket minden Vendégünknek szeretettel adunk.

Az egészséges és tápláló ételek; a családias, otthonos hangulat és a hétköznapi robotból kizökkentő lazító programok (melyeket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartunk) rejtőznek a mi kis Szelencénkben.

Történetünk valamikor az 50-es években kezdődött, amikor nagyszüleim a Pauler utca 8-baköltöztek. Akkor kezdte el élni családunk ebben a házban az életét. Aztán apukám és anyukám is itt indították közös életüket, ide születtünk testvéreimmel. Apukám minőségi kézműves bútorokkal foglalkozott (még most is), anyukám pedig minőségi kézműves textilekkel, így indult el a mostani Szelencében közös üzletük, amelynek nyomait ma is láthatjátok. Minden bútordarabunk vagy textilünk az ő kezük nyomát őrzi.

Papa mindig vendéglátással akart foglalkozni, egész gyerekkorunkban azt hallgattuk, hogy mikor csinálunk panziót vagy éttermet. A gondolat tőlem sem állt messze, hiszen kislány koromtól kezdve imádtam sütni, és titkon cukrásznak készültem. Mivel anyukám főztje is egyedülállóan ötletes volt, a 90-es években minden osztálytársunk nálunk ebédelt… így az alapok már megvoltak. Tapasztalatot gyűjtöttünk, tanultunk, majd álmodtunk egy nagyot, és régi lakásunkban kialakítottuk a Szelence Cafét, ahol kis családi vállalkozásként működünk. Az étterem mellett igyekszünkinteraktív közösségi térként is működni, hiszen rengeteg programnak adunk helyet. Például szülinapi zsúroknak, tanfolyamoknak, kézműves workshopoknak és családi vagy babaprogramoknak, jó hangulatú üzleti találkozóknak. Szeretnénk, ha látogatóink otthon éreznék magukat, ezért bátran lehet babával vagy kutyussal is jönni hozzánk.

Étlapunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy olyan vendégek is tudjanak fogyasztani nálunk, akik laktóz-, gluténérzékenyek, vagy paleo, esetleg vegán életmódot élnek. Ételeink mind ízletes vegetáriánus, reform ételek, amelyek legtöbbjét édesanyám kísérletezte ki és főzi minden nap. A vegetáriánus és vegán menüben előfordulnak egészen újszerű, ínyenc reform ízek, és vannak olyan napok, ahol a hagyományos ételek a nagymamám főztjét idézik. Népszerű desszertjeink általunk kikísérletezett házilag készített, finom nyers vegán sütemények, amelyekhez sem lisztet, sem tejet vagy cukrot nem használunk.

Amire büszkék vagyunk, hogy legtöbb vendégünk úgy érkezik hozzánk, mintha hazajönne. Igyekszünk otthonos, családias hangulattal várni az ide érkezőket. Szívesen látjuk a vegetáriánus és a vegán, az ételérzékeny és a hagyományos ízlésű látogatóinkat is, a babás kismamákat, a kutyabarátokat, a biciklivel érkezőket, a finom és egészséges munkanapi ebédre vágyókat. Sőt, a vegyes ízlésű barátokat, társaságokat is, hiszen sokan éppen azért szeretnek járni hozzánk, mert a mi kínálatunkban nem egyetlen irányzatból lehet választani. Várunk mielőbb Téged is egy Szelencés élményre!

Szeretettel: a Vető család (Panni, Juli, Évi, Imre)

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Bodzás Vendégház

Bodzás Vendégház

Alibi Gin Bár és Kávézó

Alibi Gin Bár és Kávézó

Öreg Tölgy Erdei Tanösvény

Öreg Tölgy Erdei Tanösvény

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa