Rákosmenti Mezei Őrszolgálat

XVI. kerület - Budapest  |  Alapítványok, szervezetek

Elérhetőség

Cím: 1164 Budapest, Batthyány Ilona utca 2.
Telefon: 06-1-400-0809
E-mail: rmenti.mezeiorszolgalat@gmail.com

http://www.mezoor.hu/  
 

A főváros és elővárosi gyűrű alkotta budapesti agglomeráció az ország legversenyképesebb területe, legfontosabb kapcsolódási pontja, amely egyedülállóan alkalmas arra, hogy rajta keresztül hazánk egésze bekapcsolódjon az európai, ill. a globális gazdasági, társadalmi, kulturális vérkeringésbe. 

Mikrochip leolvasó hely

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat működési kerületeinek nagy részén kiterjedt zöld területek találhatóak, amelyekből két természetvédelmi területté van nyilvánítva.

A mezőőri tevékenység illetékessége 5 Önkormányzat által meghatározott működési területére terjed ki.

XVI. kerületben 1.122 ha

XVII. kerületben 3.115 ha

X. kerületben 304 ha

XV. kerületben 810 ha

XVIII. kerületben 1.450 ha

Mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan élhető városrészt teremtsünk meg, mely a minőségi életet lehetővé tevő egészséges lakókörnyezet kialakításán, a pihenés és felüdülés tereinek bővítésén és minőségi fejlesztésén alapul. Mindez az elkerülhetetlen környezetszennyezés csökkentését igényli. Szükséges feladat a két kerületen belüli zöldterületek védelme és lehetőség szerinti növelése; gazdasági-, munkaerő-piaci szempontból egyre nagyobb földterületek bevonása művelés alá. Ezekhez a célkitűzésekhez lényegesen csökkenteni kell a terménylopásokat és az illegális hulladéklerakásokat. 

Ahhoz, hogy hosszú távú céljaink eredményesek legyenek, szükséges a gyermekeket is bevonni terveink megvalósításában úgy, hogy megismertetjük velük még meglévő élő környezetüket, s megtanítjuk velük, hogyan tudják átvenni és továbbvinni azokat az elképzeléseket, amelyekkel biztosítjuk környezetünk védelmét.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Zoska Reggeliző Kávézó

Zoska Reggeliző Kávézó

Bobek Cafe

Bobek Cafe

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Dr. Tóth Ádám Közjegyzői Iroda

Dr. Tóth Ádám Közjegyzői Iroda